Rólunk

A Recorde Alapkezelő egy eddig még kevésbé elterjedt működési modellt kíván meghonosítani. Célunk, hogy a közép-európai régió meghatározó ingatlanbefektetési alapkezelő platformjává nőjünk ki, amely a legmegbízhatóbb projektszponzorok számára nyújt prudens, transzparens és üzletileg kiemelkedő lehetőséget arra, hogy a legjobb hozam-kockázatú projektjeikhez társbefektetőket gyűjtsenek a Recorde Alapkezelő által rögzített feltételrendszer, és annak folyamatos ellenőrzése mellett. Hisszük, hogy okos kiválasztással és prudens kockázatkezeléssel a legjobb hozam- kockázatú befektetést tudjuk nyújtani az adott ingatlanpiaci részpiacon belül befektetőinknek.

A projektszponzorok szakmai múltjának és referenciáinak, valamint az egyes projektek nagyon alapos előzetes átvizsgálása és átvilágítása (l. külső partner személye, reputációs és üzleti kockázat, megvalósíthatóság, projekt stressztűrő képessége/válságállóság, partner szakmai track-record, befektetői étvágy/intézményi minőség, stb.) egy olyan többszörös szűrőrendszert eredményez, amelynek révén a projektek a terveink szerint a befektetők számára kiemelkedő befektetési lehetőségeket biztosítanak. Elvárásunk, hogy a projektszponzorok egyben társbefektetők is legyenek, ezáltal biztosítva a kockázatközösséget az alapok befektetőivel, illetve így az érdekeltségi viszonyok egybeesnek a befektetőkkel, minek következtében a projektszponzorok szerepe tovább erősödik.

Minden egyes projektet önálló befektetési alapban kívánunk megvalósítani, amelyek így kockázatilag és jogilag is teljesen elkülönítettek, miáltal a befektetők gyakorlatilag projekt alapon tudnak döntést hozni arról, hogy befektetnek-e, miközben passzív befektetési formában tudnak hozzáférést kapni ingatlanfejlesztésekhez, beruházásokhoz.

Stratégiánk megvalósításában támaszkodni kívánunk anyacégünkre, Magyarország egyik legjobban pozícionált, integrált pénzügyi és befektetési szolgáltatójára, a Concorde Értékpapír Zrt.-re, mert így többszörösen is ki tudjuk aknázni a szinergikus hatásokat a befektetőink és hatékony működésünk érdekében.

A Concorde Csoport további tagjai: